Digitalno plaćanje za jednostavniju trgovinu

Foto: Pixabay.com/3112014

Inicijativa Vlade Indije da podstakne digitalna plaćanja nailazi na dobar prijem u velikim gradovima ali i u manjim mestima. Prema izjavi Radživ Agarvala, direktora firme Inovativ Pejment Solušon, koja isporučuje platne terminale trgovcima, digitalna plaćanja u proseku porasla su za preko 150% u manjim indijskim gradovima. Ova firma snabdeva čak 50,000 trgovaca i sarađuje sa šest velikih banaka, između ostalog i HDFC bankom, Aixs bankom i Državnom bankom Indije.

Gospodin Agarval kaže da nagli skok u digitalnom plaćanju govori da su mnogi ljudi imali bankovne kartice ali da su ih koristili samo za podizanje gotovine sa bankomata. Nakon mera demonatizacije primećen je nagli skok plaćanja putem kartica direktno u radnjama.

Prema podacima firme Pajn Lebs, koja takođe nudi slične usluge, najveći skok digitalnih transakcija u velikim gradovima zabeližili su Gaziabad (130%), Luknau (120%), Delhi (117%), Mumbaj (82%), Čenaj (54%), Kalkuta (84%) i Bangalore (62%).

Najveći rast digitalnih transakcija ostvaren je u oblasti potrošačkih dobara, u super- marketima, bioskopima, restoranima i na benzinskim pumpama.

Prethodni tekstDugi aplauz za prvi indijsko-srpski film „Zemlja bogova“
Sledeći tekstMarinirana ovčetina na indijski način

3 KOMENTARA

  1. Jednog dana i u Srbiji ce bezgotovinsko placanje biti pa dominantno. Ali, ne radujte se previse. Ne skoro, jer za takvo drustvo treba puno pametnih i strucnih negde gore u oblacima zvanim upravljanje drzavom.

  2. Zaraditi na Internetu nije nista lakse, ali niti teže nego zaraditi u realnom životu. I za jedno i za drugo vam trebaju znanje, veština i još puno toga.

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime