Premijer Modi: Vreme je za zdravstvenu revoluciju pod okriljem ajurvede

Foto: Twitter/NarendraModi

Podvlačeći značaj ajurvede, premijer Indije Narendra Modi je izjavio da je došlo vreme za „zdravstvenu revoluciju“ pod okriljem tradicionalnog sistema medicine i postavilja se za pristupačnu i pristupačnu zdravstvenu zaštitu.

Obraćajući se skupom u prvom državnom institutu All India Institute of Aiurveda, premijer je naglasio da se svet kreće „natrag ka prirodi i dobrobiti“.

Modi je opisao sistem medicine kao indijsku snagu i apelovao na one koji rade u tom sektoru da ga ožive. Takođe je zatražio od stručnjaka iz te oblasti da pronađu lekove, kao i da odmah pruže pomoć ljudima, ali bez neželjenih efekata.

Premijer je takođe pozvao privatnike da koriste deo svojih korporativnih društvenih odgovornosti kako bi pomogli jačanju ajurvede.

„Videli smo značaj IT revolucije u poslednjih 30 godina, a sada je došlo vreme za zdravstvenu revoluciju pod pokroviteljstvom Ajurvede. Obavezujemo se da ojačamo i da oživimo Ajurvedu“, rekao je Modi na ovom događaju.

Prema rečima premijera, navodno je uložen napor da se uništi „snaga Indije“ tokom „doba ropstva“ (pre osamostaljivanja). Ajurveda, dodao je, nije postala prioritet i posle nezavisnosti.

Izlistavajući korake koje je njegova vlada preduzela da oživi i ojača sistem, Modi je rekao da će ministarstvo osigurati da postoji dobra Ajurveda bolnica u svakom okrugu.

Takođe je izjavio da postoji potreba za sagledavanjem ajurvedskog programa i naglasio potrebu za standardnim smernicama i lečenjem u medicinskom sistemu.

Vlada, dodao je Modi, poštuje sve sisteme zdravlja i medicine.

Modi je takođe ponovio važnost čistoće kao deo preventivne zdravstvene zaštite.

Prethodni tekstSuzan Kan (Sussanne Khan) – žena od stila i žena sa stilom
Sledeći tekstUsred noći Indijac u kući zatekao – krokodila od 3 metra

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime