Chana masala – aromatično indijsko jelo

Chanu masalu poslužite uz pirinač ili uz salate.

Sastojci

  • 1 glavica luka
  • 2 kašike rendanog đumbira
  • 1 kašika čilija ili jedna čili papričica
  • 1 kašika korijandera
  • 2 kašike mlevenog kumina
  • 1 kašika kajenskog bibera
  • 1 kašika kurkume
  • 2 kašike kumina
  • 2 kašike crvene paprike
  • 200 ml sosa od paradajza
  • 100 ml vode
  • 2 kašike limunovog soka
  • prstohvat karija, ulje, sol, biber

Priprema

Zagrejte ulje pa dodajte sitno seckani luk, đumbir i začine. Dodajte 200 ml sosa od paradajza, vodu i kuvajte oko deset minuta, pa dodajte limunov sok.

Prethodni tekstIndija će gubitak iranske nafte pokriti iz drugih zemalja
Sledeći tekstBeba indijskog nosoroga – atrakcija u BEO ZOO vrtu (foto)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime