Indijska mlečna supa

„Jedinstvena supa, pripremljena sa mnogo ljubavi, mnogo začina i samo 1-2 glavna sastojka “

Potrebni sastojci

kiselo mleko – 1 1/2 šolje, umućeno
brašno – 4 supene kašike
aleva paprika – 1/2 kašičice, ljuta
kurkuma – 1/2 kašičice
so – po ukusu
paprike – 2 – 3 komada, zelene (ljute) sitno iseckane
maslinovo ulje – 4 supene kašike
ljute paprike – 4 komada, suve (crvene)
kumin – 1 kašičica, semenke
beli luk – 3 čena (izgnječen)
đumbir – 1 parče, svež
kari – 3 – 4 lista
korijander

Način pripreme

Pomešajte mleko sa brašnom, alevom paprikom, kurkumom i solju. Promešajte dobro. Nakon toga procedite i sipajte u šerpu. Dodajte zelene ljute paprike i ostavite supu da se kuva oko 10 minuta, mešajte s vremena na vreme. Pazite sa supa ne pokipi.

Ugrejte maslinovo ulje u tiganju i pržite unutra ostale začine, beli luk i đumbir. Pržite dok suve paprike ne postanu crne.

Sipajte ih na mlečnu supu, pokrijte poklopcem i ostavite tako da odstoji oko 5 minuta na isključenoj ringli. Nakon toga uključite ponovo ringlu. Promešajte i ostavite supu da vri još 5 minuta.

Servirajte mlečnu supu toplu, ukrašenu listovima korijandera.

(Катарина Кнежевић, bonapeti.rs)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime