Rasgula – čuvena indijska poslastica

„Indijska poslastica koja se priprema veoma lako i očaraće vas ukusom i izgledom “

Potrebni sastojci

sveže mleko – 1 l
voda – 1 šolja
belo vinsko sirće – 2 supene kašike
za sirup
šećer – 1 šolja
voda – 5 šolja
vanila
 
Način pripreme

Predstavljamo vam izuzetan desert koji je u stvari veoma prost za pripremu. Rasgula je indijska poslastica, osnova joj je sitan sir. Preporučujemo vam da, kako biste dobili desert kako treba, da koristite domaće sveže mleko sa više mlečne masti, ako nemate kupite u prodavnici sa najvećim procentom mlečne masti.

Stavite na vatru sveže mleko da provri, ostavite da vri nekoliko minuta i sipajte u njega čašu sa vodom i sirćetom u njoj.

Mešajte mleko dok se ne preseče, da biste mogli da napravite sitan sir od njega. Ako ne želite da se bavite sa svim tim, uzmite sitan sir sa velikim procentom masti. Kad se sveže mleko preseče, skinite ga sa vatre i procedite kroz gazu, sipajte vodu preko sitnog sira da operete sirće, ako je eventualno ostalo u njegmu.

Sitan sir ostavite da odstoji u gazi oko 1 sat da se ocedi voda. Nakon jednog sata izvadite iz gaze i ostavite na ubrusu na radnoj površini ili drugoj glatkoj površini. Počnite ga gnječite i mažete preko radne površine, kao da mažete krem. Cilj je da sitan sir postane gladak i homogen bez granula. Uvijte u rolat i isecite na jednake delove, od kojih u sredini stavite loptice srednje veličine (veće od bombona).

Sledeći korak je da na vatru stavite u duboku šerpu vodu, šećer i vanilu za sirup. Ostavite sve da provri i da se šećer rastopi u vodi. Sledeći korak je da stavite loptice od sitnog sira u vreo sirup.

Ovde je kritična tačna, zato što ako niste dobro izmesili sitan sir i dobili homogenu smesu, loptice će se raspasti u sirupu. I tako ih stavljajte unutra pažljivo, stavite poklopac i ostavite da vri tako 7( minuta.

I indijski slatki izazov Rasgula je gotov.

Ostavite da se ohladi u frižideru i servirajte u posudma, loptice prelijte sirupom.

Катарина КнежевићDžedaj1049012124, bonapeti.rs)

Prethodni tekstMedeni mesec za lepu Indijku i slavnog pevača još uvek traje (video)
Sledeći tekstJesenji slatki smoothie

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime