Tandori piletina

Foto: Youtube/Printscreen

Indija je zemlja porekla ovog recepta, intenzivnih ukusa, mešavina mesa sa roštilja i gulaša.

Sastojci za 6 osoba:

  • 1 pile(oko 1,2 kg)
  • 1 limun sok
  • so, biber

za marinadu:

  • 1 čili papričica
  • sveži đumbir
  • 1 glavica belog luka
  • 2-3 velike kašike karija
  • 1 velika kašika slatke paprike
  • 350 ml jogurta

Piletinu iseći na jednake komade i ukloniti kožu. Sok od limuna staviti u posudu i time pokapati meso. Posoliti i pobiberiti. Pripremite marinadu, ogulite đumbir i sitno iseckajte, dodajte čili, isecite beli luk i dodajte u posudu sa začinima zajedno sa paprikom, karijem i jogurtom. Sve dobro promešajte.

Dobijenom smesom premazati piletinu. Piletinu peći na 180 stepeni oko 40 minuta. Tokom pečenja meso nekoliko puta premazati marinadom.

Poslužiti uz prilog po želji, najbolje uz pirinač.

Prethodni tekstMeke i senzualne – najlepše usne Bolivuda
Sledeći tekstFejsbuk u Indiji uvodi jeftini internet sa 20.000 hotspotova

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime