Ambasadorka Indije promovisala Međunarodni dan joge (IDY 2017) u Kruševcu

Foto: facebook.com/IndiaInSerbia

Ambasadorka Indije u Republici Srbiji gđa Narinder Čohan posetila je 7. juna 2017. grad Kruševac  i sastala se sa gradonačelnikom, gospodinom Dragim Nestorovićem.

Ambasador je takođe posetila Kruševačku gimnaziju i Višu školu za poslovne studije i održala predavanje o Međunarodnom danu joge (IDY) 2017.

Ovom prilikom prikazan je i film „Ošti joga protokol“ dok su prisutni studenti, lokalni zvaničnici i praktikanti joge pozvani da učestvuju na ovogodišnjoj proslavi.

Ambasadorka je razgovarala sa gradonačelnikom Nestorovićem o širokom spektru pitanja koja se odnose na bilateralnu saradnju dve zemlje i uputila mu poziv da poseti Indiju. Dve strane su se saglasile da Indija i Srbija imaju tradicionalno prijateljske odnose.

Gradonačelnik je upoznao ambasadorku sa razvojnim projektima u grada i izrazio nadu da će nakon nedavne poseta premijera (sada predsednika) gospodina Aleksandra Vučića Indiji, tamošnji investotori prepoznati region kao atraktivnu destinaciju za buduća ulaganja i saradnju.

Gospodin Nestorović je takođe izrazio želju za uspostavljanje saradnje sa indijskim saveznim državama i predložio potpisivanje protokola o prijateljstvu i saradnji između grada Kruševca i indijskih gradova. Obe strane su saglasne da je ekonomska saradnja ključna za za dalji razvoj bilateralnih odnosa, sa posebnim fokusom na oblast poljoprivrede, farmaceutske industrije, IT sektora itd.

Ambasadorka je iskoristila ovu priliku da upozna gradonačelnika sa ITEC stipendijskim programom Vlade Indije i uputila poziv zvaničnicima grada da učestvuju u specijalizovanim kursevima u okviru ovog programa.

Kao i prethodne dve godine, Ambasada Indije u Beogradu, u saradnji sa Vladom Srbije i Kancelarijom Ujedinjenih nacija u Beogradu, obeležiće u Srbiji Medjunarodni dan joge (IDY) u subotu 17. juna 2017. sa početkom u 08.00 časova na platou ispred spomenika Pobednik na Kalemegdanu.

Program obeležavanja Medjunarodog dana joge biće organizovan u skladu sa Opštim joga protokolom koji su pripremili indijski joga stručnjaci, nakon čega će uslediti radionice i konsultacije na temu joge, ajurvede i homeopatije u prostorijama Skupštine Grada Beograda.

Prethodni tekstU grudima ovog muškarca kucaju dva srca
Sledeći tekstPredstavnici srpskih firmi u komercijalnoj i trgovinskoj poseti Indiji

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime