Indija – kolevka civilizacije i zemlja čuda

Foto: Cuyahoga/pixabay.com

Svako ko je nekad u životu posetio Indiju zna da se to iskustvo nikada ne zaboravlja. Ova zemlja prepuna je misterija i zanimljivosti koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Poseta Indiji podrazumeva upoznavanje sa mnogim istorijskim činjenicama u kombinaciji sa kulturološkim, umetničkim i duboko duhovnim iskustvima.

Indija je sedma država na svetu po površini teritorije, a druga po broju stanovnika. Kolevka civilizacije, egzotična, šarena i jedinstvena, Indija je zemlja čije je kulturno istorijsko nasleđe, kao i spiritualno i religijsko bogatstvo neverovatno. Indijska kultura postoji neprekidno više od 4.500. godina. Tokom tog perioda postavljeni su temelji hinduizma, džainizma, budizma i sikizma, a islamska religija uplela se u druge, stvarajući tako, fino duhovno tkanje i potpuno jedinstven pristup filozofiji, mitologiji, teologiji i književnosti.

Mnoga verovanja, učenja i obredi, kao što su darma, karma, joga i mokša nastala su na ovim prostorima. Danas je dominantna religija hinduizam, ali ova raznovrsna zemlja dom je i najvećem broju sledbenika drevnog Zoroastrizma i savremenog Bahaizma.

Od snežnih vrhova Kašmira do prostranih plaža Goe, Indija nudi mnoštvo egzotičnih, neočekivanih i opčinjavajućih prizora i arhitektonskih čuda, od čuvenog Tadž Mahala, preko neosvojivih i romantičnih tvrđava, Kamasutra hramova u Kadžurahou i onih posvećenih boginji Kali, arhitektonskih čuda Mogula, sve do kuće Majke Tereze… Priroda, ljudi, sve je drugačije, razigrano u kolopletu jarkih boja i novih doživljaja za sva čula.

Ukoliko vam je ovaj kratki tekst zagolicao maštu i probudio avanturistički duh, turistička agencija Odeon World Travel nudi vam sjajan aranžman sa polaskom 14. aprila, za obilazak i upoznavanje sa ovom neuporedivom riznicom čuda čitavog sveta.

(nedeljnik.rs)

Prethodni tekstIndija – treća u svetu po potrošnji solarne energije
Sledeći tekstDve svete reke Indije sada su zaštićene i zakonom

1 KOMENTAR

  1. Indija je magicna zemlja, vredi je psoetiti. Ali na turistickim agencijama je da se malo potrude i da otvore to trziste. Direktna avio linija koja je u najavi dosta bi pomogla u tome

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime