Izmene u elektronskim vizama za Indiju

Foto: twitter.com/india

Vlada Indije je promenila nomenklaturu postojeće „elektronske turističke vize” državljanima Srbije koja je od 1. aprila preinačena u „elektronsku vizu“.

Proširen je i opseg “elektronske vize” na podkategorije „e-Turistička viza“, „e-Poslovna viza“ i „e-Medicinska viza“, saopšteno je iz ambasade Indije u Beogradu.

Pogodnost e-Vize postoji na 24 glavna aerodroma u Indiji. Izlaz iz Indije je, pak, moguć preko bilo kog nadležnog imigracionog kontrolnog punkta (ICP) u Indiji.

E-Viza se može izvaditi najviše dva puta u kalendarskoj godini i predstavlja pridodatak na postojeći vizni servis koji pruža Ambasada Indije u Srbiji. U načelu, e-Viza se ne može preinačiti u bilo koji drugi tip vize.

E-Turističke i e-Poslovne vize važe 120 dana sa dva ulaska počevši od dana prispeća u Indiju. Maksimalna dozvoljena dužina boravka je 60 dana i ne može biti produžena. Period važenja e-Medicinske vize je 120 dana sa tri ulaska počevši od dana prispeća u Indiju, a maksimalna dozvoljena dužina boravka je 60 dana. Produženje trajanja vize do šest meseci je moguće dobijanjem odobrenja u Birou za strance u kome rešavaju svaki pojedinačni zahtev.

Radi pristupanja propisanom onlajn viza obrascu podnosioci zahteva treba da se uloguju na ovu internet stranicu.

Za eventualna dalja uputstva, podnosioci se savetuju da se obrate zvaničnom e-Viza vebsajtu ili pozovu Ambasadu Indije u Beogradu na broj 00381-11-2667990, odnosno pošalju imejl na infobg@eunet.rs.

Ambasadorka Indije u Srbiji Narinder Čohan je nedavno kazala da je indijska e-turistička viza sve popularnija među srpskim posetiocima, kao i da je u 2016. za 26 odsto povećan broj turista iz Srbije koji su posetili tu zemlju.

Ambasadorka smatra kako u situaciji gde je turizam jedan od pokretača svetske privrede, a u toj industriji na globalnom planu vlada žestoka konkurencija, Indija i Srbija treba da sarađuju radi promocije i marketinga vlastitih turističkih kapaciteta.

Indija od 2013. učestvuje na beogradskom međunarodnom sajmu turizma, a bilateralni Sporazum o vazdušnom saobraćaju je u 2016. prilagođen radi boljeg povezivanja dve zemlje. Dobrodošao je i nedavni susret premijera Aleksandra Vučića sa predstavnicima najvećeg tur operatera u Indiji, SOTC Group, ocenila je ambasadorka Čohan.

(Danas)

Prethodni tekstIndija po prvi put postala neto izvoznik električne energije
Sledeći tekstIndijsko tržište rezervnih auto-delova napredovaće u narednim godinama

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime