Bezvizni režim za indijske građane prilikom ulaska u Srbiju

Foto: arvid97/pixabay.com

Od 2. septembra 2017. godine indijskim državljanima sa običnim pasošem dozvoljen je ulaz, tranzit i boravak na teritoriji Republike Srbije bez vize u trajanju do trideset (30) dana u okviru jedne godine.

Indijski državljani koji putuju u Republiku Srbiju u okviru novog bezviznog režima moraju sa sobom da nose sledeće dokumente:

1. Validan pasoš  (pasoš mora da važi barem 180 dana)

2. Povratnu avio-kartu

3. Pisani dokaz o rezervaciji hotelskog smeštaja

4. Pozivno pismo

  • za private posete – sertifikovano pozivno pismo overeno od relevantne institucije u Republici Srbiji
  • za poslovne posete – pozivno pismo srpske kompanije
  • za turističke posete – dokaz uplate aranžmana u turističkoj agenciji (vaučer ili drugi dokaz o uplati aranžmana)

5. Zdravstveno osiguranje za vreme boravka u Srbiji koje pokriva troškove eventualne medicinske nege do 20.000 evra

6. Dokumentovan dokaz o dovoljnoj količini novčanih sredstava za boravak u Srbiji

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime