9 najpoznatijih svetski priznatih ličnosti koje imaju indijsko poreklo

Foto: Wikimedia/NASA/Prime Minister's Office/Office of Senator Kamala Harris

Poznati Indijanci koji su cenjeni i poštovani u celom svetu…

Indija je poznata po svojim doprinosima svetu. Od svetski poznatih autora, do lidera koji su razvili nove, inovativnije modele u svojim oblastima, uvek postoji Indijac koji zauzima centralno mesto na nekom važnom položaju.

U nastavku navodimo 9 najpoznatijih globalnih ličnosti koje imaju svoje korene u Indiji.

Sunita Vilijams

Astronautkinja Sunita Vilijams, poznata po svojim svemirskim istraživanjima, trenutno je jedna od najpoznatijih ličnosti na svetu. Vilijamsova je indijskog porekla, njen otac je Indijanac, a majka Slovenka.

Sundar Pichai

Izvršni direktor Alphabet Inc. i Google LLC, Sundar Pichai je rođen u Tamil Naduu, Indija. Danas je svetski poznat i ima svoje korene u Indiji.

Satia Nadella

Vodeći u tehnološkom svetu je još jedna osoba indijskog porekla. Satia Nadela, poreklom iz Hajderabada, je izvršni direktor Majkrosofta, jedne od vodećih svetskih tehnoloških kompanija.

Kamala Haris

U najmanju ruku ikona, Kamala Haris je ušla u istoriju postavši prva žena potpredsednica Sjedinjenih Država. Kamala je takođe indijskog porekla, majka joj je Indijka, a otac Jamajčanin.

Vivek Ramasvami

Vivek Ramasvami je nedavno dospeo na naslovne strane sa svojim predsedničkim debatama kada je proglašen za predsedničkog kandidata Republikanske stranke na izborima u SAD-u. Ramasvami je takođe indijskog porekla.

Riši Sunak

Bivši premijer Velike Britanije, Riši Sunak, jedan je od najuticajnijih lidera današnjice i o kojima se pričalo. I Riši Sunak i njegova supruga Akshata Murthi su ponosni Indijanci.

Anita Desai

Jedna od najpoznatijih književnica o kojima se govori u međunarodnim književnim krugovima je Anita Desai. Ona je indijsko-američka autorka poznata po svojim pronicljivim romanima.

Indra Nuji

Indra Nuji je rangirana kao jedna od najuticajnijih žena u istoriji. Ona je bivši izvršni direktor kompanije PepsiCo i poreklom je iz Tamil Nadua, Indija.

Amartja Sen

Uvaženi ekonomista i filozof Amartja Sen je veliko ime u akademskim krugovima. On je ekonomista i filozof dobitnik Nobelove nagrade, poznat po svom radu o ekonomiji blagostanja, socijalnoj pravdi i razvoju.

Prethodni tekst5 indijskih začina koji jelima daju vrhunski ukus, a uz to su i neverovatno zdravi
Sledeći tekstVenčanje decenije održano u Indiji: Veselje u porodici Ambani okupilo svetske zvezde

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime