Arheološka iskopavanja u Indiji objasnila ceo stari vek

Najnoviji japanski zahtev da Engleska prizna ratno stanje u celoj Kini pokazao je da zategnutost između Japana i Engleske ne popušta, saznajemo sa naslovne strane lista Pravda na današnji dan pre 80 godina.

Poznati engleski arheolog, profesor Leonard Vilej, pronašao je “nedavno” u Bombaju čitavu zbirku zapisa na pečenoj ilovači u iskopini jednog starog manastira, saznajemo u rubrici “Jedan čas razonode” lista Vreme.

Iz tih zapisa moglo se utvrditi poreklo mnogih poznijih indijskih i persijskih dela.

Po svemu sudeći, i naša religija ima korena u tim drevnim indijskih zapisima, objašnjava dopisnik lista.

Engleska vlada “sada” je odlučila da organizuje iskopavanja na vrlo širokoj osnovi, pa će poslati u Indiju čitavu arheološku ekspediciju.

Pored toga, biće dozvoljeno i strancima da vrše ispitivanja i arheološka iskopavanja.

Stručnjaci uveravaju da se čitava jedna epoha naše prošlosti iz najranije istorije može objasniti na osnovu zapisa indijskih sveštenika i naučenjaka najstarijih vremena.

Sa naslovne strane lista Vreme saznajemo da je London odlučio da usvoji zahteve Moskve, dok je ministar Rajha Jozef Gebels stigao “danas” u Salcburg.

Celokupno izdanje može da se čita na linku Narodne biblioteke.

U Tokiju se raspoloženje menja ka tome da se sukob na mongolsko-mandžurskoj granici likvidira mirnim putem, piše list Pravda.

Na novom sastanku ambasadora Robert Krejdža i ministra Arita “sinoć” se govorilo o mogućnosti sklapanja mira, ali posle trenutnog optimizma opet se situacija pokazala ozbiljnijom.

Britanski ambasador ostao je pri svom ranijem gledištu, a japanska vlada i dalje pri istim zahtevima.

Očigledno je samo to da Engleska i Japan žele da se pregovori nastave.

Ma kako bilo pomirljivo držanje Engleske, pregovori će biti prekinuti ako London ne prizna japasnke revandikacije na kineskoj teritoriji, zaključuje dopisnik lista Pravda.

(Danas)

Prethodni tekstIndija poslala kosmički aparat na Mesec! (video)
Sledeći tekstUmorna indijska tigrica ušla u kuću, pa dremnula na krevetu (video)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime