Bin Salman u Indiji

U Nju Delhiju princ Muhamed je razgovarao sa indijskim premijerom Narendrom Modijem. Saudijski princ prestolonaslednik Muhamed bin Salman u nastojanju da ojača veze sa svojim azijskim saveznicima – doputovao je u Indiju u dvodnevnu posetu u vreme kada se očekuju dalje velike investicije i poslovni aranžmani, a nakon što je prethodno posetio Pakistan.

U Nju Delhiju princ je razgovarao sa indijskim premijerom Narendrom Modijem, koji je dobitnik najvišeg civilnog priznanja Saudijske Arabije, priznanja kralj Abdulaziz Sash.

„Trgovina i investicije, odbrana i sigurnost, uključujući i antiterorizam i obnovljiva energija“ – sve će to biti teme diskusije tokom sastanka princa sa Modijem, rekao je indijski zamenik premijera.

Dve strane će razgovarati i o potencijalnim investicijama saudijskog naftnog giganta Saudi Aramco u rafinerije nafte u Indiji, kao i mogućnosti da saudijska kompanija izgradi postrojenja vredna 44 milijarde dolara na indijskoj zapadnoj obali.

Devendra Fadnavis, premijer regionalne vlade u saveznoj državi Maharashtra, objavio je kako će indo–saudijski projekat biti premešten na novu lokaciju.

(aljazeera.net)

Prethodni tekstPokvario se najbrži indijski voz
Sledeći tekstRusija predložila Indiji da naprave specijalnu verziju Il-112

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime