Delimično pomračenje Sunca: kako Indijci mogu da gledaju ovaj nebeski događaj?

Foto: raej84/pixabay.com

U delimičnom sunčevom pomračenju, Mesec samo delimično prekriva Sunčev disk.

Ovaj spektakl dogodiće se 15. februara 2018. godine, dve nedelje nakon što smo uživali u retkom nebeskom fenomenu – Supermesecu ili Plavom mesecu 31. januara.

Gde će biti vidljivo delimično pomračenje Sunca 2018?

Delimično pomračenje Sunca 2018. biće vidljivo u Južnoj Americi, uključujući mnoge lokacije u Argentini, Čileu, Paragvaju i Urugvaju, kao i na Antarktiku. Takođe će biti vidljivo sa nekih područja Atlantskog i Pacifičkog okeana.

Kako Indijci mogu gledati delimično pomračenje Sunca 2018?

Delimično delimično pomračenje Sunca Indijcima neće biti vidljivo, ali oni mogu uživati u prenosu uživo na web sajtu NASA-e koji će pratiti ovaj spektakl.

Prema vvv.timeanddate.com, univerzalno vreme ili UTC delimičnog sunčevog pomračenja počinje 15. februara u 18:55 časova. Pomračenje će dostići maksimum u 20:51, a poslednji put će biti vidljivo u 10:47.

Indijsko standardno vreme ili IST delimičnog sunčevog pomračenja je sledeće: delimično pomračenje počinje 16. februara u 12:25 časova, eklipsa će doći do maksimuma u ​​2:21, a poslednje vreme bi se videlo delimično pomračenje bilo bi u 4:17.

Kada su sledeća pomračenja Sunca 2018?

Sledeće parcijalno pomraćenje Sunca biće 18. jula 2018. i 11. avgusta 2018. Međutim, ni ti događaji neće biti vidljivi iz Indije.

Može li se videti pomračenje Sunca golim okom?

NASA savetuje da je opasno gledati Sunce golim očima i da to može oštetiti oči. Najbolje je zaštititi pči posebnim naočarima.

Prethodni tekstBudizam – religija razuma
Sledeći tekst10 najromantičnijih pesama iz bolivudskih hitova (video)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime