„Dođite u Indiju, investirajte u Indiji“, rekao je premijer Modi preduzetnicima na Globalnom samitu

Premijer Indije Narendra Modi i Ivanka Tramp, ćerka i savetnik predsednika SAD, otvorili su Globalni samit preduzetništva i obratili se prisutnim preduzetnicima – bilo je preko 1.500 ljudi u Međunarodnom kongresnom centru u Hiderabadu.

„Dođite u Indiju, investirajte u Indiji“, rekao je premijer Modi u svom govoru. Ivanka Tramp pohvalila je premijera Modija za to što „radi na izgradnji Indije kao uspešne ekonomije – svetlosti demokratije – i simbola nade svetu.“ Citirajući svog oca, američkog predsednika Donalda Trampa, rekla je da „Indija ima istinskog prijatelja u Beloj kući“.

https://www.youtube.com/watch?v=klzQW80a79o

Govoreći u ogromnom konferencijskom centru, premijer Modi rekao je mladim preduzetnicima u zemlji: „Svako od vas ima nešto vredno i može doprineti stvaranju nove Indije do 2022. godine. Vi ste vozila promena i instrumenti transformacije Indije“.

U svom govoru Ivanka Tramp, neformalni savetnik svog oca, rekla je premijeru Modiju: „Ono što ostvarujete zaista je izvanredno… “ Ona je rekla i da će indijska ekonomija u naredne tri godine porasti za više od 150 milijardi američkih dolara ako uspe da smanji razliku u polovima u radnoj snazi za polovinu, pozivajući se na bolje prilike za žene preduzetnike širom sveta.

Trebalo bi istaći da preko 50 posto delegata na ovom samitu čine upravo žene.

„Kako se političke i ekonomske veze šire, Indija je postala glavno tržište Sjedinjenih Država, sa dvosmernom trgovinom od oko 115 milijardi dolara prošle godine. Dve zemlje imaju cilj da to povećaju do 500 milijardi dolara do 2022. godine“, naglasio je premijer Modi.

Prethodni tekst„Mahindra“ do 2019. lansira dva nova električna automobila
Sledeći tekstIndija je na putu da proizvede 500 miliona mobilnih telefona do 2020. godine

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime