Evo šta za Indijce znači dolazak Kovinda na mesto predsednika

Foto: By Terapanth/commons.wikimedia.org

Izbor Ram Nat Kovinda za novog predsednika Indije značiće u mnogome „običnim“ građanima ove zemlje, a najviše u pogledu obrazovanja i napredovanja u životu.

Kako prenosi uticajan portal Firstpost, Indijci znaju da je Kovind došao na mesto predsednika države kao pripadnik najniže kaste stanovništva pa im je to najbolji signal da svako može da uspe u životu kao i da je obrazovanje u školama i na fakultetu od neprocenjivog značaja.

Foto: pmindia.gov.in

„Kovind se još kao guverner Bihara zalagao za bolje i pristupačnije obrazovanje Indijaca i gledao je da svaki građanin dela države koja je bila pod njegovom ingerencijom dobije svu socijalnu zaštitu koja mu je bila potrebna. Novi predsednik Indije imao je malo nastupa u javnosti pre nove uloge, a i kada se pojavljivao pred kamerama, govorio je kratko, ali tečno i odsečno ne gubeći se u metaforama i demagogijama“, piše portal.

Uz zalaganje za što bolji odnos sa susedima Indije, imidž države u svetu, kao i bezbednost i unutrašnju stabilnost zemlje, Kovind će bez ikakve dileme najviše nade polagati u mlađe naraštaje omogućujući omladini, ali i starijim Indijcima takođe da se školuju na najvišem nivou i probaju da naučeno što bolje iskoriste u praksi i životu.

Prethodni tekstIndija poklonila dva slona Nacionalnom umetničkom muzeju Belorusije
Sledeći tekstMeđunarodni dan tigra: Sudarsan Pattnaik oduševio je internet svojim umetničkim delom u pesku

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime