Evo zašto su Indijke najlepše žene sveta

Foto: Instagram/priyankachopra

Žene širom sveta gledaju da u svakom trenutku budu lepe, negovane i odane porodici i prijateljima.

U Indiji, prema mnogim anketama žive možda i najlepše žene sveta. I one imaju neke svoje „male tajne“ kako da izgledaju još atraktivnije, iako im je priroda podarila lepotu i šarm.

Indijke, tradicionalno, oči isrtavaju crnom bojom, a ruke i noge su ukrašene kanom. Međutim, najpoznatiji ukras njihovog tela je tačka na čelu koju nose s ponosom.

Ta tačka, ako je crvene boje, znači da je žena u Indiji udata, a ako ostane udovica, onda se skida. Da bi bile lepe i u isti mah poštovale običaje, Indijke nose i sari, tradicionalnu odeću odnosno specifičan komad svile koji se obavija oko tela.

Indijke su poznate po lepoj, dugoj, zdravoj i sjajnoj kosi. Jedan od prepoznatljivih simbola indijske ženske lepote je kosa koju žene tradicionalno vežu u pletenicu, a za posebne prilike u kosu uvezuju ukrasne lančiće i vrpce.

U čemu je tajna lepote kose Indijki? Indijke ne koriste (ili vrlo retko koriste) fen za sušenje kose. S obzirom na to da je u većem delu Indije sunčano vreme tokom čitave godine, a u zimskim mesecima temperatura ne pada ispod nule niti pada sneg, Indijke kosu suše prirodno, na suncu.

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime