Evo zašto su Indijke najlepše žene sveta

Foto: Instagram/priyankachopra

Žene širom sveta gledaju da u svakom trenutku budu lepe, negovane i odane porodici i prijateljima.

U Indiji, prema mnogim anketama žive možda i najlepše žene sveta. I one imaju neke svoje „male tajne“ kako da izgledaju još atraktivnije, iako im je priroda podarila lepotu i šarm.

Indijke, tradicionalno, oči isrtavaju crnom bojom, a ruke i noge su ukrašene kanom. Međutim, najpoznatiji ukras njihovog tela je tačka na čelu koju nose s ponosom.

Ta tačka, ako je crvene boje, znači da je žena u Indiji udata, a ako ostane udovica, onda se skida. Da bi bile lepe i u isti mah poštovale običaje, Indijke nose i sari, tradicionalnu odeću odnosno specifičan komad svile koji se obavija oko tela.

Indijke su poznate po lepoj, dugoj, zdravoj i sjajnoj kosi. Jedan od prepoznatljivih simbola indijske ženske lepote je kosa koju žene tradicionalno vežu u pletenicu, a za posebne prilike u kosu uvezuju ukrasne lančiće i vrpce.

U čemu je tajna lepote kose Indijki? Indijke ne koriste (ili vrlo retko koriste) fen za sušenje kose. S obzirom na to da je u većem delu Indije sunčano vreme tokom čitave godine, a u zimskim mesecima temperatura ne pada ispod nule niti pada sneg, Indijke kosu suše prirodno, na suncu.

Prethodni tekstNajpopularniji indijski par prošetao ulicama Njujorka
Sledeći tekstStil odevanja najpopularnije indijske glumice

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime