Fors Indija u pink boji i dalje, ime menja do Melburna

Ekipa Fors Indije u Formuli 1 je u ponedeljak zvanično predstavila bolid za novu sezonu, ali je i najavila da će do prve trke u Melburnu promeniti ime u sklopu menjanja identiteta tima.

Kao i u prošloj sezoni, novi bolid Fors Indije VJM11 je zadržao dominantnu roze boju, ali je promenjen raspored u odnosu na ranije vozilo, pa je sada više bele.

Testiranja novog bolida Fors Indije je u ponedeljak započeo razvojni vozač Nikita Mazepin, dok će u toku nedelje kormilo preuzeti glavne uzdanice tima Esteban Okon i Serhio Perez, a potom i rezervni vozač Nikolas Latifi.

Iako se proteklih nedelja spekulisalo da će ekipa biti prodata jednoj kompaniji za proizvodnju energetskih pića, pre nekoliko dana je to demantovano.

Ipak, doći će do promene imena tima, i to do prve trke u sezoni, koja se vozi 25. marta u Melburnu.

Povezivanje sa nazivom „Indija“, prema mišljenju čelnika ekipe je kompromitovalo mogućnost nalaženja sponzora, pa će ono biti promenjeno najverovatnije pre trke u Australiji.

„I dalje radimo na tome, još nismo odlučili kako će biti novo ime, ali i ranije smo govorili da će doći do toga. Krajnji rok se bliži, a kako je vremena sve manje sve je teže to i ostvariti“, rekao je izvršni direktor ekipe Otmar Šafnauer.

Prethodni tekstBolivudska superzvezda Šridevi udavila se u kadi
Sledeći tekstPremijer Modi: „Indija je vekovima bila duhovni centar sveta“

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime