Futuristički „golf“ iz Indije

Indijska kompanija Tata predstavila je na Sajmu automobila u Ženevi zanimljiv hečbek koncept.

Futuristički model koji bi trebalo da predstavlja neku vrstu „konkurencije“ VW Golfu ili Ford Focusu nosi naziv Tata 45X.

Masivne felne, atraktivna linija, agresivne crte čine da ovaj automobil iz Indije zagolica maštu kako bi izgledao na evropskim putevima.

Koncept 45X je dug 4,25 metara, širok 1,85m i visok 1,45m, sa međuosovinskim rastojanjem od 2,63m. Kraći je, ali širi od Golfa i sa većim međuosovinskim rastojanjem.

Što se tiče unutrašnjosti, volan su mnogi odmah uporedili sa istim iz onog u Pontiac Firebirdu koji je obeležio legendarnu TV seriju iz 80-ih godina prošlog veka „Knight Rider“.

Dominira ultra široki multimedijalni sistem sa satelitskom navigacijom, dok je pored njega još jedan sa ulogom centralne konzole preko koje se prilagođavaju temperatura, a verovatno i modovi vožnje.

S obzirom na futuristički dizajn unutrašnjosti, teško je očekivati ovaj automobil skoro u serijskoj proizvodnji. Ako Tata relativno brzo „lansira“ 45X na puteve, verovatno će doći sa mnogo „jednostavnijim“ enterijerom.

Prethodni tekstIndija uskoro od Kine ponovo preuzima poziciju najbrže rastuće svetske ekonomije
Sledeći tekstBolivudska zvezda Irfan Kan otkrio da ima „retku bolest“

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime