Gandi neće biti protivkandidat Modiju na izborima

Foto: YouTube/India Today (Printscreen)

Vodeća opoziciona indijska Kongresna partija saopštila je danas da neće imenovati svog lidera Rahula Gandija kao kandidata koalicije za premijera, koji bi se na opštim izborima sledeće godine suprotstavio aktuelnom predsedniku vlade Narendri Modiju.

Kongresna partija nastoji da formira opozicioni front sa drugim strankama, a portparol Sanjaj Dža kaže da će stranka slediti istu strategiju kao 2004. kada je sa partnerima pobedila Modijevu koaliciju BJP, a da formalno nije imenovala premijerskog kandidata.

„Poraz BJP je naš primarni cilj i zato će Kongresna partija biti politički veoma prilagodljiva jer verujemo da treba uvažiti aspiracije regionalnih stranaka i njihove ambicije u zavisnosti od relativne snage u različitim oblastima“, rekao je on za Rojters.

Drugi visoki zvaničnik rekao je da Kongresna stranka želi da formira koaliciju koja će da pobedi nakon čega će stranke odlučiti ko će postati premijer.

Gandi (48) je potomak političke dinastije Nehru-Gandi koja je vladala Indijom skoro četiri decenije, od njene nezavisnosti od Britanije 1947. godine, prenosi „Blic“.

Prethodni tekstIndija će dobiti dve ruske fregate
Sledeći tekstPrelepa indijska glumica svojom toaletom očarala svet

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime