IKEA posle Srbije otvara prve centre i u Indiji

Foto: Pixabay.com/mastrminda

Renomirani švedski trgovinski lanac IKEA otvoriće krajem 2017. godine svoj prvi veliki centar u Indiji i to u Hajderabadu.

Prema rečima Žuvensija Mecua, izvršnog direktora predstavništva IKEA-e u Indiji, nakon Hajderabada, otvoriće se još nekoliko tržnih centara u Mumbaju, Belgaluruu i Nju Delhiju.

Zaključno sa 2025. godinom, u Indiji će poslovati 25 Ikeinih prodavnica a vlasnici ove korporacije uložiće u infrastrukturu i prateće elemente oko 670 miliona dolara.

Predstavnici IKEA-e izjavili su kako im je Indija godinama unazad u planovima razvoja naročito zbog svoje atraktivnosti i lokacije u svetu, tako da će 9.000 proizvoda ove kuće svoje mesto naći u ovoj zemlji na površini koja ukupno obuhvata čak 4 fudbalska terena.

„Srednji stalež iz godine u godinu raste širom Indije i kupovna moć njenih građana apsolutno odgovara našim standardima. Postoje izazovi i poteškoće u realizaciji, ali IKEA se ne predaje. Indija će nas u budućnosti učiniti još boljima“, rekao je ovom prilikom Žuvensio Mecu.

Ministar u vladi države Maharaštra Devendra Fadnavis izjavio je da domaći zakoni savršeno odgovaraju poslovanju IKEA-e kao i da neće biti nikakvih prepreka prilikom realizacije projekta.

Prethodni tekstPrirodnoj lepoti ne treba ukrasa: prelepe i bez trunke šminke
Sledeći tekstNekad i sad: slavni indijski glumci i glumice kao deca

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime