Indija će pružiti otpor Pakistanu na svim poljima

Teroristi pripremaju nove napade na Indiju nakon poslednjeg koji se desio u februaru u državi Džamu i Kašmir koji je izazvao eskalaciju situacije ispod Himalaja, izjavio je komandant indijske ratne mornarice, admiral Sunil Lanba.

Prema rečima indijskog vojnog zvaničnika, militanti trenutno prolaze obuku za izvršavanje novih napada, uključujući i udare sa mora. Međutim, komandant nije precizirao o kakvim je tačno grupacijama reč.

On je dodao da su u februaru napad izveli ekstremisti, „koje je podržala zemlja koja stremi ka destabilizaciji u Indiji“. U skladu s tim, ratna mornarica je spremna da brzo i odlučno odgovori „na avanture od strane Pakistana na sva tri polja: u vazduhu, na kopnu i u vodi“, istakao je Lanba.

Istovremeno, on je uverio građane da flota, zajedno sa kopnenim snagama i ratnim vazduhoplovstvom, osigurava bezbednost u celini.

Podsetimo, juče je saopšteno da je vojno vazduhoplovstvo Indije oborilo iznad severne države Radžastan bespilotnu letelicu lansiranu sa teritorije Pakistana. Odnosi između Indije i Pakistana su se pogoršali u februaru nakon napada na vojni konvoj u indijskoj državi Džamu i Kašmir, tokom koga je poginulo 45 osoba.

Napetost u odnosima Indije i Pakistana značajno se zaoštrila u proteklih nekoliko nedelja. Razlog za to je samoubilački napad koji se dogodio 14. februara, kada je automobil eksplodirao u blizini konvoja paravojne policije u severnoj indijskoj državi Džamu i Kašmir.

U napadu je stradalo 45 osoba. Odgovornost za napad preuzela je grupa DŽeiš el Muhamed.

Nakon ovog napada Indija je optužila Pakistan da podržava terorističke grupe, Islamabad je demantovao ove optužbe kao „nedokazane“ i predložio Nju Delhiju da sprovedu zajedničku istragu incidenta.

(Sputnjik)

Prethodni tekstČudesna indijska biljka za blistavu kožu i kosu
Sledeći tekstIndijski papagaji postali „narkomani“

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime