Indija identifikuje i izoluje žarišta korona virusa

Indijske vlasti identifikovale su i izolovale desetine žarišta u indijskoj prestonici i susednoj državi Utar Pradeš, koja obuhvata stambene četvrti kako bi proverila rastuću putanju novih infekcija korona virusom.

Indijska vlada je saopštila da će ljudima biti obezbeđena hrana, lekovi i druge neophodne stvari i biti dostavljene na vrata, tako da im neće biti dozvoljeno da napuštaju svoje domove.

Vlasti su takođe naredile građanima, van ovih oblasti, da nose maske za lice dok izlaze na otvorenom.

Odluka o izolovanju „žarišta“ doneta je jer je, prema podacima indijskog ministarstva zdravlja, broj potvrđenih pozitivnih slučajeva na korona virus u Indiji prešao 5.000, sa 166 smrtnih slučajeva.

Indija je stavila celokupno stanovništvo od 1,3 milijarde, što je petina svetskog stanovništva, pod blokadu u trajanju od tri nedelje do 14. aprila.

Iako su novi slučajevi korona virusa raspoređeni u oko 40 odsto indijskih okruga, oni su koncentrisani u gusto naseljenim gradskim sredinama.

Najteže je pogođen metropola Mumbaj, ranijeg imena Bombaj.

Indijska strategija fokusirana je na identifikovanje „zona zadržavanja“  gde su napori usmereni na ograničavanje virusa „unutar definisanog geografskog područja“, kako bi se prekinuo lanac prenošenja.

(Danas)

Prethodni tekstUskrs i Veliki petak u Indiji
Sledeći tekstIndijska pekara pravi posebne kolače s porukom – „poješćemo koronu“

1 KOMENTAR

  1. odlican tekst i mi trebamo ovakve stvari primeniti. mada jednu stvar i mi i indijci trebamo uraditi a to je kao sto su rusi uradili uvesti fotokataliticke preciscivace vazduha u prostore jer oni ubijaju ovaj virus

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime