Indija o snimku podmornice: propaganda

Nju Delhi je demantovao navode Pakistana da je presreo indijsku podmornicu koja je pokušala da uplovi u pakistanske vode.

Islamabad je saopštio da se incident dogodio u ponedeljak uveče, kada je pakistanska mornarica „detektovala i blokirala“ indijsku podmornicu koja je navodno htela da uđe u Pakistan.

Vojska te zemlje je objavila i video-snimak podmornice koja se nalazi na površini u 20.35 časova u ponedeljak.

Iz pakistanske mornarice su tada saopštili da su lako mogli da unište podmornicu, ali da Pakistan vodi politiku uzdržanosti i da daje šansu politici mira da pobedi.

Indija je potom poručila da pakistanske tvrdnje predstavljaju lažni narativ. Iz indijske vlade su za Si-En-En rekli da njihova podmornica ne bi izašla na površinu da pokušava da uđe u pakistanske vode. Izvori iz vlade su rekli i da je to deo šire propagande Pakistana, koji želi da stvori histeriju.

Od 14. februara odnosi Indije i Pakistana su na silaznoj putanji. Tada je u samoubilačkom napadu poginulo 40 indijskih vojnika. Prošle nedelje Indija je pokrenula vazdušni napad na pakistanski deo Kašmira, tvrdeći da je otkrila ekstremiste iz februarskog napada.

Pakistan je uzvratio tako što je oborio dva indijska borbena aviona i zarobio pilota koji je kasnije vraćen.

(RTS, Si-En-En)

Prethodni tekstIndijski milijarder dao u dobrotvorne svrhe 7,5 milijardi dolara
Sledeći tekstMagični indijski prah uklanja znake starenja

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime