Indija „odgovorna“ za skoro 45% novih korisnika aplikacije TikTok

TikTok preuzet je više od Facebook, Messenger i Instagram aplikacija zajedno!

Ponekad broj preuzimanja i slične statistike nagoveštavaju koliko je aplikacija (ili usluga) popularna. TikTok je već prilično popularna aplikacija, ali izgleda da je očigledno popularnija od Facebook-a, Messenger-a i Instagram-a u 2019. godini ako pogledamo statistiku preuzimanja.

Prema izveštaju kompanije Sensor Tower, Indija je bila odgovorna za skoro 45% novih korisnika. Generalno, aplikacija TikTok završila je 2019. godinu kao druga najpopularnija aplikacija (u smislu preuzimanja) i nalazi se iza WhatsApp-a na Google Play prodavnici. Interesantno je spomenuti da je TikTok bio aplikacija sa najviše preuzimanja u App Store-u gde je zauzeo prvo mesto na listi.

Izveštaj takođe spominje da se četvrti kvartal 2019. godine pokazao najboljim za TikTok aplikaciju sa skoro 220 miliona instalacija – što je impresivan broj. Ne samo u Indiji, već i TikTok preuzimanja u SAD App Store-u porasla su za gotovo 83% u odnosu na prethodnu godinu. Pored broja preuzimanja, značajno je povećan i prihod aplikacije TikTok – očigledno.

U izveštaju se takođe navodi da je broj preuzimanja aplikacija širom sveta iznosio je 28,7 milijardi u četvrtom kvartalu 2019, što predstavlja porast od 4,7% u odnosu na prethodnu godinu. Iako sve više usluga pokušava da se fokusira na korisnike pametnih telefona, čini se da ćemo u 2020. godini imati neke dominantne aplikacije poput TikTok-a koje bi mogle da se zadrže duže nego što se očekivalo.

(Marijana Pečić, pcpress.rs)

Prethodni tekstZanosna Indijka i njen suprug potvrdili titulu najbolje odevenog para (video)
Sledeći tekstIndijci se protiv zagađenja vazduha bore – biljkama

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime