Indija uspešno testirala balistički projektil Agni-III

Foto: Twitter/@PDChina

Indija je nedavno uspešno testirala raketu srednjeg dometa sa nuklearnim kapacitetima Agni-III s ostrvfa kod obale istočne države Odiše.

„Ispaljivanje sa lansirne rampe za probne rakete sa ostrva Abdul Kalama deo je korištenja rakete dometa 3.000 kilometara. Probu je izvela komanda Strateških snaga, uz podršku Organizacije za istraživanje i razvoj odbrambenih snaga“, saopštili su izvori kineske agencije Xinhua.

Tokom testiranja ostvareni su svi ciljevi misije projektila dugog 17 metara, saopštili su isti izvori, dodajući da su parametri putanje Agnija-III praćeni radarima duž istočne obale zemlje.

Agni-III jedna je od najsofisticiranijih i najpreciznijih raketa svoje klase i već je uvršćena u indijske oružane snage. Ona je u stanju da nosi bojevu glavu težine 1,5 tona na razdaljini većoj od 3.000 kilometara.

Razvijena kao naslednik projektila Agni-II, raketa Agni-III opremljena je sofisticiranom navigacijom, sistemima navođenja i kontrole, zajedno sa računarskim sistemima na sebi, prenosi Xinhua.

Prethodni tekstIndijska turistička viza sve popularnija među srpskim turistima
Sledeći tekstIndijska mlada glumica preminula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime