Indijac nosi zlatnu masku kao zaštitu od korona virusa (video)

Jedan Indijac platio je oko 4.000 dolara unapred naručenu zlatnu masku, kako bi se zaštitio od koronavirusa koji besni u zemlji.

Za masku je upotrebljeno 60 grama zlata, a majstoru je bilo potrebno osam dana da je napravi, rekao je naručilac, biznismen Šankar Kurhade, iz zapadnoindijskog grada Puna, prenosi Frans pres.

„Ovo je tanka maska i ima sitne rupice koje mi omogućuju da dišem. Ne znam da li će biti dovoljno efikasna da me zaštiti od koronavirusa, ali ja preduzim i druge mere predostrožnosti“, rekao je Šankar za AFP.

Kada izlazi napolje, ovaj 49-godišnjak voli da se prekrije zlatnim nakitom, teškim kilogram, uključujući ogrlice, narukvice i prstenje na svakom prstu njegove desne ruke.

Kurhade, čija kompanija pravi industrijske pogone, rekao je da je došao na ideju da naruči zlatnu masku, pošto je video medijski prilog o čoveku koji je nosio srebrnu masku.

„Ljudi me stalno zaustavljaju i pitaju da se slikaju sa mnom. Uplaše se kad me u prodavnici vide sa zlatnom maskom“, kaže ovaj bogati Indijac.

Indija je donela propis o obaveznom nošenju maski na javnim mestima, kako bi stala na put širenju koronavirusa u zemlji, koja ima oko 650.000 potrvđenih slučajeva i više od 18.600 mrtvih.

Prethodni tekstIndija isključila Huavej iz građenja 5G mreže
Sledeći tekstIndija odložila otvaranje Tadž Mahala

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime