Indijci u borbi protiv piraterije

Indijska produkcija najskupljeg bolivudskog filma dosad sudski je izdejstvovala zabranu čak 12.564 internet domena širom zemlje i planete, od kojih neki nisu bili ni registrovani, kako bi zaštitila film od „curenja“ na internet i piraterije.

Epilog cele ove sudske i svake druge frke, koja je koštala koliko i produkcija nekog osrednjeg indijskog filma, nije dala nikakve rezultate – pirati i dalje „rasturaju“ film internetom bez problema.

TorrentFreak sajt je objavio da je ovo verovatno najveća hajka na pirate ikad organizovana, koja uključuje zahtevanu blokadu pomenutog broja linkova od oko 40 internet kompanija u Indiji i okruženju. Među blokiranim sajtovima su svetski, ali i poznati indijski piratski sajtovi, od kojih TF izdvaja: Tamilrockers, Movierulz, Tamilmv, 1337x, Worldfree4u, Tamildbox, Tamilgun, Tamilrage, Isaimini, Filmlinks4u, Madrasrockers, Tamilyogi, Thiruttumovies, Mtamilrockers, Hiidude i Mymoviesda.

Film “2.0“, o kojem je ovde reč, i pored toga je na putu da postane nejuspešniji indijski film ikad, a u svetu je već zaradio preko 82 miliona dolara, što je za jedan film van engleskog govornog područja nepojmljiv uspeh. Ipak, Gizmodo piše da su producenti filma bili u nevolji zbog izuzetno lošeg svetla u kojem su prikazali mobilnu telefoniju, zbog čega ih je tužilo nekoliko telekomunikacionih kompanija zbog izazivanja panike i drugih loših uticaja na korisnike. Nakon toga je film dobio novu oznaku, pa je uz opis da se radi o naučnofantastičnom delu dodato i da je radnja izmišljena i da je ceo film fikcija, koja nije utemeljena na stvarnim činjenicama.

Puno frke oko jednog filma, ali bez uspeha…

(mondo.rs)

Prethodni tekstU Indiju se vraća „ukradeno“ blago?
Sledeći tekstIndija šalje troje astronauta u svemir

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime