Indijska policija uz pomoć hit serije upozorava vozače na pravila na putu (video)

Foto: Instagram.com/mumbaipolice (Printscreen)

Policija u indijskom Mumbaju objavila je poruku o poštovanju saobraćajnih mera za koju je inspiraciju dobila od planetarno popularne serije „Squid Game“.

Drama snimljena u Južnoj Koreji govori o grupi ljudi koje je napustila sreća, koji pokušavaju da prežive igrajući dečije igre i pritom zarade ogromnu svotu novca.

U prvoj igri, ogromna lutka uzvikuje „crveno svetlo, zeleno svetlo“ takmičarima, koji bivaju eliminisani nakon što se pomere nakon „crvenog svela“.

Koristeći tu premisu, policija Mumbaja je podelila video o poštovanju saobraćajnih pravila.

U snimku koji su postavili na Instagramu i Tviteru, napisali su: „Vi ste vođa u svojoj igri na putu, možete spasiti sebe od eliminacije. Stanite kada vidite crveno svetlo“.

Ovaj post je postao viralan, sa preko 111.000 pregleda i stotine komentara o tome kako je i pored mračne priče uspela da prenese jasnu poruku o važnosti poštovanja saobraćajnih pravila.

„Umesto kamera na putu, postavite ovu lutku. Verujte mi, svi će poštovati pravila na putu“, napisao je jedan korisnik.

Serija Squid Game je za prvih 28 dana privukla 111 miliona gledalaca, i postala najgledanija Netfliksova serija svih vremena.

A policija grada Mumbaja nikada ne prepušta priliku da mimovima ili snimcima koji su u trendu prenese poruku vozačima koliko moraju da budu oprezni u vožnji.

U prošlosti su policijske službe koristile reference na seriju Prijatelji, Hari Potera, repera Drejka, kao i glumce bolivudskih popularnih serija i filmova koji su snimali spotove o bezbednosti u vožnji, ali i važnosti vakcinaciji i poštovanju mera tokom pandemije koronavirusa.

Prethodni tekstIndijski farmeri utrkuju se u uništavanju puževa zbog milionske nagrade
Sledeći tekstŽelite da živite duže? Svakog dana jedite ove namirnice

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime