Indijski onlajn bum

Broj korisnika interneta u Indiji već je u ogromnom porastu, zahvaljujući državnim investicijama u modernizaciju infrastrukture i želji tehnoloških kompanija iz Silicijumske doline da se uključe u veliko indijsko tržište.

Gugl je pomogao da se uvede besplatni WiFi signal na više od 400 željezničkih stanica širom Indije, a započeo je i program digitalnog opismenjavanja.

Kroz svoju Express WiFi inicijativu, Fejsbuk namerava da postavi 20.000 hot-spotova koji korisnicima omogućavaju da se spoje na internet za samo 14 dolarskih centi dnevno.

Indijska vlada planira da postavi 250.000 hot-spotova u selima širom zemlje. „Mislim da nam je digitalna infrastruktura potrebnija nego fizička“, kaže Amitabh Kant, viši savetnik indijske vlade.

Verovatno je najveći podsticaj indijskog onlajn buma bio potez najbogatijeg Indijca. Mukesh Ambani pokrenuo je 2016. godine 20 milijardi dolara vrednu mobilnu mrežu i korisnicima ponudio besplatan internet pri ugovaranju usluge. Svaki novi korisnik dobija šest meseci besplatnog 4G brzog interneta.

„Svaki mobilni u Indiji imaće mogućnost spajanja na 4G mrežu, a svaki korisnik imaće pristup 4G signalu. Naša je namera spojiti sve i svakoga svada“, rekao je Ambani.

Prethodni tekstPrelepa Indijka predala krunu novoj Mis sveta
Sledeći tekstIndijski nemi kratki film “Sisak” osvojio Nojzmejker nagradu na Merlinka filmskom festivalu

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime