Indijski Tata Altroz – prelep i jeftin supermini auto

Tata Motors je zvanično predstavila model Altroz koji je pozicioniran kao „premium gradski automobil“, a koštaće od 500 hiljada rupija (oko 6315 evra).

Altroz je prvi model najvećeg indijskog proizvođača automobila koji je postavljen na novu ALFA modularnu platformu koja je tako koncipirana da može biti korišćena i za električna i hibridna vozila.

Tata Altroz je prvi put viđen u martu na ženevskom sajmu automobile, ali više u formi studije spremne za serijsku proizvodnju. Automobil atraktivnog dizajna je dužinom od 3990 milimetara ostao unutar magične granice „4 metra“ što mu osigurava poreske olakšice u Indiji.

Unutrašnjost hatchbacka opremljena je multimedijskim sistemom sa 7-inčnim zaslonom osetljivim na dodir i podrškom za glasovne naredbe, dok bolje opremljenje dolaze s tempomatom, virtualnom instrument tablom, tasterom za pokretanje motora…

Na startu prodaje bit će dostupna dva motora – 1,2 litarski 3-cilindrični atmosferski benzinac (77 KS) i 1,5 litarski 4-cilindrični turbodizelaš (90 KS) – oba s 5-stepenim manuelnim menjačem.

U narednih šest meseci očekuje se dolazak i 1,2 litarskog turbobenzinca (102 KS) i verzija s automatskim menjačem. Za godinu dana Tata planira masovnu proizvodnju potpuno električne verzije Altroz EV s dometom do 300 kilometara.

(radiosarajevo.ba)

Prethodni tekstIndijska devojčica koja je otišla u legendu (video)
Sledeći tekstIndijci nikada ne bacaju koru banane

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime