Indijskim stručnjacima 70% američkih H1-B viza

Foto: Twitter/NYTimes

Visokotehnološka kompanija Infosis, sa sedištem u Indiji saopštila je da će u naredne dve godine zaposliti 10 hiljada radnika iz Indije na poslove u Sjedinjenim Državama.

Infosis, jedan od najvećih korisnika viznog programa H1-B, je u protekle dve godine u Sjedinjene Države poslao više od 15 hiljada radnika, ali će zbog najnovije američke vizne uredbe, ove godine mora da smanji njihov broj.

H1-B viza omogućava stranim radnicima, koje sponzoriše neka američka kompanija, da u Americi rade tri godine, a ista kompanija, po isteku, može podneti zahtev za produženje.

Iz kompanije Infosis kažu da planiraju otvaranje četiri tehnološka centra u Sjedinjenim državama, a prvi centar će biti otvoren u Indijani, u kojoj je guverner pre dolaska na položaj potpredsednika SAD bio Majk Pens.

Iz službe za imigraciona pitanja kažu da od 85 hiljada H1-B viza koje se izdaju godišnje 70 odsto ih odlazi na indijske državljane, od kojih više od polovine radi na visokotehnološkim poslovima u kompanijama poput Infosisa. Te kompanije mogu da im daju i preporuke za kasniji rad u američkim kompanijama.

(VoiceofAmerica)

Prethodni tekstNajraskošniji domovi indijskih glumaca
Sledeći tekstNovi hit Amira Kana pokorio i Kinu

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime