Lideri izrazili veliku zahvalnost i poštovanje indiri Gandi

Povodom stogodišnjice od rođenja Indire Gandi, pokojnom lideru odali su počast, zahvalnost i poštovanje nekadašnji članovi Vlade, uključujući bivšeg premijera Manmohana Singha, šefa stranke Sonju Gandi i potpredsednika Rahula Gandija.

Predsednik Ram Nath Kovind i premijer Narendra Modi odali su počast bivšoj premijerki Indije Indiri Gandi na stogodišnjicu njenog rođenja.

„Nacija se seća bivšeg premijera Indire Gandi na na stogodišnjicu njenog rođenja“, rekao je predsednik Kovind.

Premijer Modi napisao je na Tviteru: Odajemo počast bivšoj premijerki Indiri Gandi na godišnjicu njenog rođenja.“

„Niko ne može izbrisati sećanje na Indiru“, rekao je Mukherjee.

Organizovana je i izložba fotografija koja podseća na 100 odina od rođenja Indire Gandi.

Sonja Gandi rekla je da je Indira Gandi sada ponosna na bogatu raznolikost Indije i njene demokratske i sekularne vrednosti. „Borila se za sekularizam, protiv svih onih snaga koje žele da podele Indijce na religije i kaste. Za nju je kao premijera postojala samo jedne religije, duboko je verovala da su svi Indijci ravnopravna deca svoje domovine“, rekla je predsednica Kongresa u svom govoru.

Indira Gandi takođe se borila za indijsko dostojanstvo i nezavisnost, za suverenu naciju, protiv dominacije velesila, rekla je ona. „I ne samo za Indiju već i za sve zemlje koje su se odupirale kolonijalnim i postkolonijalnim oblicima hegemonije“, dodala je Sonja Gandi.

Rahul Gandhi prisetio se svoje bake koju je opisao kao svog mentora i vodiča. „Sećam te se, Dadi, s toliko ljubavi i sreće, ti si moj mentor i vodič. Ti mi daješ snagu“, napisao je na Tviteru.

Indira Gandi, rođena 19. novembra 1917. godine u Allahardu u Uttar Pradešu, često se opisuje kao „Čelična dama Indije“.

Prethodni tekstKako da nosite sari u toku zime i da vam bude toplo?
Sledeći tekstOvaj indijski grad dobio je prvu stanicu za punjenje električnih vozila

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime