Majke u Indiji decu uče 6 veoma važnih stvari zbog kojih postaju dobri ljudi

Foto: Pixabay.com/eveliendm

Roditelji u Indiji ne veruju u kazne i vikanje na decu jer smatraju da to ne pomaže njihovom odrastanju. Čak i najbezobranija i najnevaljalija deca u Indiji izbegavaju kaznu, ipak, postoji jako dobar razlog za takvu odluku njihovih roditelja.

Ovo su najvažnije stvari koje odlikuju dobre roditelje u Indiji.

Metod dobrote

Deca u Indiji se od rođenja uče da budu dobra prema svakom živom biću. Strpljenje je od ključnog značaja i smatra se vrlinom. Sa druge strane, pokazivanje emocija i nervoza smatraju se porocima.

Kontrolisane informacije

Roditelji uglavnom deci brane da gledaju televiziju, sem ako u pitanju nisu emisije koje se tiču umetnosti i obrazovanja. Ovakav pristup je danas posebno važan kada televizija može da utiče negativno na psihu dece, pa čak i da bude opasna.

Maniri su na prvom mestu

Indijke su posebnopažljive kada su maniri u pitanju i decu uče pravilnim manirima. Čim dete napuni 10 godina, ne sme više da se igra hranom.

Postavljanje dobrog primera

Roditelji u Indiji znaju da njihove navike oblikuju ličnost u koju će dete odrasti. Zbog toga im ne drže pridike, već svojim primerom pokazuju kako stvari treba raditi.

Bliska veza

Doktori u Indiji preporučuju majkama da spavaju sa decom kako bi stvorile vezu i beba bila mirna. Ako je beba nervozna, majka odmah može da je uzme u svoje naručje.

Razmišljanje

Deca se uče da otvoreno pričaju o svojim mislima i o njima diskutuju sa drugima. na ovaj način mogu da otkriju određeni skriveni potencijal.

Prethodni tekstRamajana i Baš Čelik
Sledeći tekstSrbija i Indija unapređuju saradnju u oblasti nauke

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime