Srbija i Indija unapređuju saradnju u oblasti nauke

Foto: Ambasada Indije

Početak saradnje između Srbije i Indije na polju nauke je logičan nastavak uspešne saardnje dve zemlje, zaključeno je na današnjem sastanku ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića i ambasadorke Indije u Beogradu Narinder Čohan.

Šarčević i Čohan su razgovarali o tradicionalno dobrim odnosima dve zemlje, koji će, prema rečima ministra Šarčevića, biti unapređeni u kroz saradnju u oblasti nauke.

”Srbija, iako mala zemlja, može se pohvaliti velikim brojem istraživača. Oni su veoma zainteresovani za saradnju u oblasti novih tehnologija sa istraživačima iz Indije“, naglasio je ministar.

Indija je među prvih šest zemalja u svetu po veličini, ekonomskom razvitku, ali i broju stanovnika, rekla je Čohan, i dodala da se nada da će uspeti u nameri da poveže stručnjake iz Indije sa kolegama u Srbiji.

Inače, na video konferencijskom sastanku Mešovitog komiteta koji je održan u okviru Sporazuma o naučno- tehnološkoj saradnji između Indije i Srbije razgovarano je o mogućnostima unapređenja saradnje na osnovu bilateralnih sporazuma te su tom prilikom utvrđene potencijalne oblasti saradnje kao što su biotehnologije, novi materijali i nano-tehnologije, energetika i energetska efikasnost, poljoprivreda i prehrambena industrija i informaciono komunikacione tehnologije, prenosi Tanjug.

Prethodni tekstMajke u Indiji decu uče 6 veoma važnih stvari zbog kojih postaju dobri ljudi
Sledeći tekstU srpskoj prestonici plesali i Portorikanci i Indijci

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime