„Lav“ – film o indijskom dečaku koji se gleda bez daha

Žanr: drama
Trajanje: 118 min

Od 19. januara u srpskim bioskopima

Glavne uloge: Dev Patel (Dev Patel), Nikol Kidmen (Nicole Kidman), Runi Mara (Rooney Mara), Priyanka Bose, Abhishek Bharate, Sunny Pawar
Scenario: Saroo Brierley („A Long Way Home“), Luke Davies
Režija: Gart Dejvis (Garth Davis)

SINOPSIS

Petogodišnji Saro izgubi se na vozu koji ga odvodi daleko od doma i porodice. Prestrašen i zbunjen, nađe se u hiljadama kilometara udaljenoj haotičnoj Kalkuti.

Nekako uspeva da preživi na ulici i da izbegne brojne opasnosti pre nego završi u sirotištu koje i nije baš neko sigurno utočište. Konačno ga usvaja par iz Australije i pronalazi ljubav i sigurnost odrastajući u Hobartu.

Ne želeći da povredi osećanja svojih usvojitelja, Saro potiskuje prošlost i želju i nadu da će ipak pronaći svoju izgubljenu majku i brata.

No, slučajni susret s grupicom Indijaca budi njegovu potisnutu čežnju. Naoružan s nekoliko uspomena i uz pomoć nove tehnologije poznate kao Google Earth, Saro kreće u jednu od najizazovnijih potraga modernog doba.

O FILMU

Film „Lav“ imao je svoju premijeru na Filmskom festivalu u Torontu gde su ga svetski kritičari proglasili remek-delom i jednom od najboljih drama u modernoj kinematografiji. Kritičari su posebno pohvalili glumu Nikol Kidman, koja je još jednom potvrdila svoj status prvakinje Holivuda.

Na temelju memoara “A Long Way Home” autora Saroua Brierlija, film je režirao Gart Dejvis prema scenariju Luka Dejvisa. Film okuplja glumačku podelu koju čine Dev Patel („Milioner iz blata“), oskarovka Nikol Kidman, za Oskara nominovani glumci Roni Mara i David Venam kao i Navazudin Sidikii, Prianka Bos i Sani Pavar.

Oficijelni sajt:

Lion (2016)
Premijera: 19. januar 2017. godine

Prethodni tekstIndija na putu da stvori naftnog giganta
Sledeći tekstIndija će u februaru istovremeno lansirati 104 satelita

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime