Ramajana i Baš Čelik

Foto: Ambasada Indije

U Kamernoj sali Leskovačkog kulturnog centra 2. jula izvedena je plesna drama „Gde se senka završava“ pozorišne trupe „Kriyative Theatre Trust“ iz indijskog grada Bangalora. Ova plesna trupa osnovana je 2005. godine i sada je jedna od vodećih u ovom gradu, a imala je više od 600 nastupa u Indiji i svetu.

Foto: Ambasada Indije

„Gde se senka završava“ je savremena interpretacija epske priče i premijerno je izvedena juna prošle godine u renomiranom pozorištu „Ranga Shankara“ u Bangaloru.

Foto: Ambasada Indije

Narativ putuje koz mitove i istoriju koji su zajednički svim kulturama. Predstava koristi savremeni pokret i tekst u istraživanju prostora između realnosti i senke prošlosti. Izvedena je na engleskom jeziku, a leskovačka publika pratila je prevod na srpski jezik na video bimu.

Foto: Ambasada Indije

Kroz komad se istražuje kako su se mitovi pretvorili u istoriju i oblikovali moralna načela, preispituje pojmove dužnosti, lojalnosti, patriotizma,

Foto: Ambasada Indije

Predstava „Gde se senka završava“, osim u Leskovcu, izvedena je i u Studentskom kulturnom centru u Beogradu u okviru Belefa, na Internacionalnom festivalu alternativnog i novog teatra u Novom Sadu, Nišu i Zrenjaninu.

Izvođenjem ove predstave Leskovački kulturni centar omogućio je ovdašnjoj publici uvid u aktuelne pozorišne tendencije u svetu koje se prikazuju na značajnim domaćim festivalima, kao što su Belef i Infant.

Foto: Ambasada Indije

Gostovanje je organizovao Leskovački kulturni centar u saradnji sa Indijskom ambasadom u Beogradu, a pokrovitelj je Indijski savet za kulturnu saradnju iz Nju Delhija.

Prethodni tekstIndijski premijer započeo istorijsku posetu Izraelu
Sledeći tekstMajke u Indiji decu uče 6 veoma važnih stvari zbog kojih postaju dobri ljudi

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime