Masovni protesti lekara u Indiji

Vodeće indijsko udruženje lekara IMA pozvalo je danas na nacionalni štrajk, pojačavajući proteste medicinskog osoblja koje zahteva bolju bezbednost u bolnicama nakon napada na doktore u Kolkati (nekadašnjoj Kalkuti).

Oko 30.000 lekara širom zemlje danas je štrajkovalo, najviše njih u Zapadnom Bengalu, Nju Delhiju i zapadnoj državi Maharaštra. Štrajk bi mogao paralisati na stotine zdravstvenih ustanova kojima upravlja vlada širom Indije, preneo je Rojters.

Država Zapadni Bengal, čiji je glavni grad Kolkata, najgore je pogođena štrajkom, gde je obustavljen rad u najmanje 13 velikih vladinih bolnica.

Protesti su pokrenuti kao odgovor na napad na NRS Medicinski koledž u Kolkati u ponedeljak na tri mlađa lekara, koji su ozbiljno povređeni nakon svađe sa porodicom čiji je rođak preminuo.

IMA je prethodno pozvao na današnje održavanje protesta, ali je kasnije tokom dana zatražio nastavak protesta tokom vikenda i obustvaljanje usluga koje nisu krucijalne u celoj zemlji u svim zdravstvenim ustanovama 17. juna.

Sve hitne službe će nastaviti da rade, saopštio je IMA, koji predstavlja gotovo 350.000 lekara.

(Srbijadanas)

Prethodni tekstDa li Rusija, Kina i Indija spremaju zajednički odgovor Americi?
Sledeći tekstIndija odgovorila Donaldu Trampu – carinama na bademe

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime