Na aerodromu u Mumbaju uhapšen jer je krijumčario živi ljudski embrion

Malezijac uhapšen na aerodromu priznao da nije bio prvi put da je krijumčario ljudski embrion u Indiju

Na aerodromu u Mumbaju, u Indiji, uhapšen je Malezijac kod koga je pronađen živi ljudski embrion u kanisteru, sakrivenom u njegovom prtljagu, javio je danas britanski Bi-Bi-Si. Muškarac je priznao da nije bio prvi put da je krijumčario ljudski embrion u Indiju, a istraga je indijske zvaničnike odvela do najbolje klinike za veštačku oplodnju u gradu.

Klinika je žestoko negirala umešanost, navodeći da se radi o podmetanju, pošto je uhapšeni muškarac rekao da je nosio embrion na kliniku dok ga je ispitivala predstavnica Direktorata za prihode obaveštajne službe (DRI) Rebeka Gonsalves, saopšteno je juče iz suda u Mumbaju, navodi BBC.

Dnevnik Tajms of Indija javlja da veliki broj tekstualnih poruka potkrepljuje tvrdnje uhapšenog muškarca 16. marta na aerodromu u Mumbaju i istrage o mogućem postojanju krijumčarskog lanca.

Dr Goral Gandi, koja vodi kliniku u Mumbaju, tvrdi da to nije tačno i svoj iskaz pred sudom izneće u petak.

U Indiji je zakonom zabranjen uvoz ljudskih embriona, bez dozvole Indijskog saveta za medicinska istraživanja, dok je poslednjih godina veštačka oplodnja postala veoma popularna u toj azijskoj zemlji.

(Beta, novosti.rs)

Prethodni tekstIndijci otišli – srpska fabrika opet traži kupca
Sledeći tekstOstavlja bez daha: indijska glumica u providnoj haljini (foto)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime