Na Viki platformi – 15.000 škola u Kerali

Foto: itschoolekm.in

Na inicijativu Vlade Kerale, koja nastoji da uvede IT obrazovanje u sve škole, pokrenut je projekat „Viki škola“, povezan sa Vikipedijom, koji će omogućiti promociju i razmenu znanja između učenika i nastavnika u celoj državi.

Predstavnik školskih zvaničnika Tiruvanantapurama, glavnog grada Kerale, zaduženih za implementaciju ovog IT projekta, rekao je da će „Viki škola“ biti spremna do 1. novembra, na dan državne formacije.

U potpunosti izrađen u malajalam jeziku, projekat „Viki škola“ poseduje jedinstvenu kolekciju sadržaja učenika i nastavnika u 15.000 škola od 1. do 12. razreda.

Prijavljivanjem u školu Viki, sve škole će moći da unose i ažuriraju osnovne informacije i istorijske reference, navodi se u saopstenju.

Škole mogu da postavljaju podatke koje žele, o poznatim bivšim učenicima, školskim sajtovima, školskim kartama, blogovima, raznim klubovima i forumima, školskim časopisima, a platforma podržava i slike i video-snimke.

Viki škola nudi i razne edukativne sadržaje učenika, kao i nastavni materijal nastavnika i materijal nastao zajedničkim radom nastavnika.

Pored ovih sadržaja, projekat sadrži i odeljke: Školski bilten, Lokalna enciklopedija i Moje selo.

Preko Viki škole, celoj državi mogu biti dostupni geografski podaci o svakoj školi.

Projekat „Viki škola“ omogućava školama da se registruju na portal koristeći svoje parametre i otpreme sadržaje na deo predviđen za svoj okrug.

„Nagrade će dobiti škole koje koriste i održavaju Viki školu na najefikasniji način“, rekao je državni ministar obrazovanja prof, C. Ravindranat.

U okviru ovog IT školskog projekta, predviđena je specijalna obuka za nastavnike i učenike – za korišćenje Viki škole, administraciju portala, proveru tačnosti i izmenu podataka, kao i za pružanje neophodne podrške, rekao je K. Anvar Sadat, izvršni direktor ovog IT školskog projekta.

Viki škola trebalo bi da bude najveća i najsveobuhvatnija obrazovna baza podataka preko interneta na malajalam jeziku.

Prethodni tekstU toku pripreme za globalni investicioni samit 2017. godine
Sledeći tekstInfosis otvara kancelarije u Hrvatskoj i Rusiji

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime