Nacionalni otvoreni univerzitet Indira Gandi (IGNOU) pokreće GianDarshan kanal preko vebkastinga i Facebook stranice

Foto: Source, en.wikipedia.org

Nacionalni otvoreni univerzitet Indira Gandi (IGNOU) napravio je dva važna koraka u prenošenju znanja putem ICT-a i društvenih medija u svetu.

Giandarshan kanal IGNOU pokrenut je putem vebkastinga zajedno sa IGNOU EMPC stranicom na Facebooku. To će učiniti IGNOU programe dostupnim i na mobilnim telefonima.

Programu Giandarshan možete pristupiti na adresi http://www.ignouonline.ac.in/

Foto: PankajKhare/commons.wikimedia.org

Kada je pokrenut vebkasting, prof. Ravindra Kumar, opisao je to kao veliki korak napred u implementaciji obrazovanja putem elektronskih medija.

„Sada smo digitalni i otvoreni univerzitet. Ne postoji distanca između nas i naših učenika“, dodao je on.

„Koristićemo ovu platformu kao promotivni alat za kulturnu svest i osnaživanje naše zemlje na planu različitih tema o pitanjima i izazovima koji se odnose na društveni razvoj, kulturno nasleđe, životnu sredinu itd.“ Prof. Kapil Kumar, direktor Centra za elektronsku medijsku produkciju EMPC, IGNOU, govorio je o tome kakvi će programi biti dostupni.

„Ovaj kanal poslužiće i indijskoj dijaspori, i to ne samo za promociju indijske kulture već i za upoznavanje sa savremenim dostignućima Indije. Slično tome, FB stranica EMPC redovno će pratiti i ažurirati indijsku edukaciju i biti glavni izvor povratnih informacija od učenika iz celog sveta“, dodao je on.

Ovaj projekat će biti izuzetno koristan i za naše oružane snage koji mogu nastaviti sa svojim studijama, čuvajući granice svoje zemlje. Kumar je dalje izjavio da oružane snage čuvaju indijsku demokratiju i slobodu, a IGNOU je tu da bi olakšao njihov obrazovni razvoj.

IGNOU je već započeo GianVani interaktivne radijske savetodavne programe putem emitovanja i vebkastinga.

Inicijative iz EMPC-a takođe će omogućiti različitim studijskim centrima IGNOU u zapadnoj Aziji i afričkim zemljama da dalje unapređuju procese učenja stranih studenata. Zamenik kancelara je ovom prilikom istakao i da je IGNOU u fazi otvaranja mnogo više stranih centara i istraživanja mogućnosti za partnerske institucije.

Prethodni tekstVlada Indije odobrila firmi Amazon da investira u prehrambenu industriju
Sledeći tekstXiaomi u Indiji prodao milion telefona za dva dana (foto)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime