Novi Suzuki Swift dobio limuzinsku verziju

Foto: Twitter/IndiaToday

Nova generacija modela Swift uskoro stiže na srpsko tržište, a ovih dana u Indiji je predstavljena sedan verzija koju nećemo viđati na našim putevima.

Swift sedan proizvodiće se u Indiji, u saradnji sa kompanijom Maruti, i imaće oznaku Dzire na tamošnjem tržištu.

Maruti Suzuki Dzire baziran je na istoj mehaničkoj platformi kao novi Swift, što će doprineti da automobil bude lagan, ali i dovoljno čvrste konstrukcije, što je posebno važno sa aspekta bezbednosti s obzirom da jeftini modeli iz nižih klasa koji se prodaju u Indiji često imaju veoma niske bezbednosne standarde.

Dzire će biti ponuđen sa 1.3 litarskim dizelašem sa 73 ks i sa 1.2 litarskim benzincem koji proizvodi 83 ks. U oba slučaja snaga će se na točkove prenositi putem petobrzinskog manuelnog ili opcionog automatskog menjača.

Skuplje verzije, poput primerka sa fotografija, imaće bogatiju opremu i enterijer na nivou modela iz neke od viših automobilskih klasa. Ovakvom utisku doprinose detalji kao što je veliki ekran multimedijalnog sistema, ukrasni detalji od drveta, startovanje motora na dugme…

Maruti Suzuki Dzire namenjen je pre svega kupcima u Indiji, ali i nekim drugim tržištima u razvoju, tako da neće biti dostupan u Evropi, prenosi B92.

Prethodni tekstSlonovi su zaista najinteligentnije životinje
Sledeći tekstIndijski doktor godinama hrani više od 500 nemoćnih ljudi

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime