Održano veče indijske kulture

U utorak, 19. marta 2019. godine u Omladinskom klubu “Skladište” sa početkom u 19.30 u okviru Kluba putnika Fondacije “Danilo Kiš“ održano je Veče indijske kulture, koju je iz svoga ugla i iskustva predstavila Monika Maširević, putnica i autorka iz Novog Sada.

Veče indijske kulture obuhvatilo je predstavljanje knjige „Preživeću: Avanture s hodočašća u Indiji“ Monike Maširević, nastale na osnovu dnevničkih beleški vođenih u novembru 2016. godine u Indiji, kao i putopisno-dokumentarnog predavanja o svetoj reci Gang.

Monika je uz slajdove i fotografije iz lične kolekcije publici predstavila ovu daleku i egzotičnu zemlju koja u mnogim segmentima nosi prefiks multi.

Beleške i zapažanja sa svog poslednjeg odlaska u Indiju zabeležila je u putopisnom romanu „Preživeću: avanture s hodočašća u Indiji”, kroz koji upoznaje čitaoce sa neobičnim svetom indijskih verovanja. Vrlo slikovito, autorka opisuje sve napore kojima se izlagala: spavanje na mermernom podu metroa u Delhiju, kupanje u javnom toaletu u Bombaju, višednevno putovanje vozom bez hrane, kao i penjanje u hramove do kojih vodi trnovit i kamenit put…

Monika Maširević više od dvadeset godina radi kao bibliotekar u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu. Veliki je zaljubljenik u indijsku kulturu. Od detinjstva vrlo posvećeno proučava sve što je u vezi sa Indijom – religiju, arhitekturu, filozofiju, muziku… U Indiji je do sada bila šest puta. Amaterski se bavi fotografijom.

(subotica.com)

Prethodni tekstTajna savršene indijske šminke
Sledeći tekstHrišćanski glasači u Indiji traže više grobnih mesta

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime