Ogromni korona virus na ulicama Indije (video)

U vreme pandemije virusa korona svetom odjekuje poruka da se ostane kod kuće da bi se sprečilo širenje Kovida-19. Indijac Sudakar Jadav se na originalan način priključio kampanji pošto je osmislio korona-vozilo koje građane opominje da ne budu na ulicama.
Korona-vozilo patrolira ulicama Hajderabada i građanima poručuje da ostanu kod kuće jer Kovid-19 odnosi živote širom sveta.

Malo zeleno vozilo ukrašeno je crvenim šiljcima, dnevno pređe dosta kilometara u tehnološkom čvorištu – Hajderabadu, na jugu zemlje, i podseća građane na opasnosti od virusa korona.

„Ljudi se ne plaše zbog aktuelne situacije sa novim virusom i još uvek su na ulicama uprkos jasnoj opasnosti“, izjavio je za AFP 67-godišnji Jadav, kreator korona-vozila, inače vlasnik štamparije u Hajderbadu.

„Moja poruka kroz kreiranje ovakvog vozila je da je opasno biti na ulici i da je najsigurnije mesto trenutno dom“, dodao je Jadav koji u ovom poduhvatu ima podršku lokalne policije. Jadav je najavio da će vozilo donirati lokalnim vlastima, preneo je RTS.

Izumitelj korona-vozila inače je vlasnik Ginisovog svetskog rekorda za dizajn najvećeg tricikla na svetu.

Jadav je tokom svoje duge umetničke karijere, takođe dizajnirao automobile u vidu hamburgera, lopte, računara…

(Sputnjik)

Prethodni tekstIndija: Uz karantin, žele i veći broj testiranja na COVID-19
Sledeći tekstIndija i tradicija: „Nesrećni brak“ koji je spasao hiljade života

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime