Predviđa se neverovatan skok veoma bogatih ljudi u Indiji

Azija je na putu da do postane 2024. godine drugi najveći centar svetskog bogatstva, a Indija je glavni pokretač ovog rasta, nadmašila je susednu Kinu i Indoneziju.

Nakon porasta od više od šest procenata u 2019. godini na 513.200 ljudi, očekuje se da će se broj ultra bogatih, onih koji imaju bogatstvo već od 30 miliona dolara – dodatno povećati tokom petogodišnjeg perioda. Prema nedavnom Izveštaju o bogatstvu, super bogata populacija skočiće za 27 posto, na gotovo 650.000 pojedinaca, piše RT.

Kako je azijsko-pacifički region onaj koji se najbrže razvija, nije iznenađujuće da većina novih multimilionera stiče bogatstvo u zemljama kao što su Indija i Kina. U Indiji je prošle godine bilo manje od 6.000 ultra bogatih pojedinaca, ali predviđa se da će se ta brojka povećati za 73 posto – što je najbrži rast u Aziji i širom sveta.

Indiju će pratiti Egipat i Vijetnam, čija će se superbogata populacija skočiti za 66 odsto, odnosno 64 odsto. Kina neće ući u prvu trojku, sa očekivanim rastom od 58 odsto, a slede je Indonezija i Tanzanija.

SAD su trenutno prve u nadmetanju bogatih, sa 240.575 ultra bogatih pojedinaca – više nego u Evropi i Aziji zajedno. Očigledno će zadržati vodeću poziciju, ali sa rastom broja pojedinaca „teških“ više od 30 miliona dolara od 22 procenata u narednih pet godina, za procenat manje od Rusije. Nalazi Izveštaja o bogatstvu zasnivaju se na projektovanom rastu BDP-a, cenama kuća, učinku na kapitalu, kamatama i drugim kategorijama imovine koje pojedinci poseduju.

(Telegraf.rs)

Prethodni tekstIndija ograničila izvoz lekova zbog korona virusa
Sledeći tekstHolivudske zvezde na venčanju milijardera u Bolivudu (video)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime