Premijer Modi otvorio najveću globalnu konferenciju o sajber prostoru

Premijer Indije Narendra Modi otvorio je danas u Nju Delhiju Petu Globalnu konferenciju o sajber prostoru (GCCS-u). GCCS je jedna od najvećih svetskih konferencija o sajber prostoru.

Tema ove dvodnevne konferencije je siguran i inkluzivan sajber prostor za održivi razvoj.

Premijer Narendra Modi rekao je da „prestižna konferencija okuplja vodeće zainteresovane strane koje će razgovarati o aspektima koji se odnose na svet tehnologije“.

„Ovo je istorijski trenutak za sve nas jer smo domaćini Pete Globalne konferencije o sajber prostoru u Indiji. Verujem da je to priznanje i za Indiju kao veliku sajber-silu, koja je ubrzala put Digital India i stekla međunarodno priznanje“, rekao je Ravi Šankar Prasad, ministar za elektroniku i informatiku i ministar pravde i pravosuđa.

„GCCS 2017 je svakako u skladu sa vizijom premijera da se Indija pretvori u digitalno osposobljenu zemlju. GCCS 2017 omogući će svetskoj sajber zajednici jedinstvenu priliku da uči na osnovu globalnog iskustva i stručnog uvida i otkrije više o tehnologiji koja je napravljena u Indiji“, dodao je on.

„GCCS 2017 biće četiri puta veća od prethodne konferencije o sajber prostoru. Četvrta konferencija održana je u Holandiji i imala je oko 1.800 delegata. Srećan sam što mogu reći da imamo preko 10.000 delegata koji će lično učestvovati na konferenciji. Takođe, tu je virtuelno učešće sa preko 2.800 lokacija širom sveta koje će biti povezane u interaktivnu mrežu“, rekao je Prasad. To će ovu konferenciju (GCCS) učiniti najvećim sajber događajem od samog početka.

U saopštenju se navodi da će predstavnici 124 zemlje učestvovati na ovom dvodnevnom događaju.

Prethodni tekstBroj stranih turista porastao je 11% u avgustu 2017. godine
Sledeći tekstIndija među 10 svetskih tržišta sa najvećom apresijacijom cena stambenog prostora

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime