Premijer Modi ugostiće Ivanku Tramp u raskošnoj palati Falaknuma u ​​Hajderabadu

Premijer Indije Narendra Modi ugostiće sledeće nedelje Ivanku Tramp, ćerku predsednika SAD, na svečanoj večeri u raskošnoj palati Falaknuma u ​​Hajderabadu.

Izgrađena 1893. godine, palata Falaknuma je u ​​obliku škorpiona, sa luksuznim enterijerom, a pretvorena je u hotel pre oko deset godina.

Hajderabad je inače glavni grad indijske države Andra Pradeš i nalazi se u oblasti Telangana. Metropola ima 6,1 miliona stanovnika i po veličini je peti grad u Indiji i četrdeseti u svetu. Hajderabad je poznat po svojoj bogatoj istoriji, autentičnoj kulturi i arhitekturi, kao i po svom položaju – između severa i juga. Hajderabad je i jedan od najrazvijenijih gradova u Indiji: informaciona tehnologija je u poletu, a grad je središte biotehnologije.

Palata Falaknuma u ​​Hajderabadu ima najveću trpezariju na svetu. Ova spektakularna trpezarija ima mesta za 101 gosta, a velika sala opremljena je rafiniranim drvenim enterijerom, ukrašena kristalnim lusterima i akustikom koja posetiocima omogućava da čuju šaputanje iz jednog ugla prostorije u drugi, kaže Taj, vlasnik ovog hotela.

Gđa Tramp, ćerka američkog predsednika Donalda Trampa, sledeće nedelje leti u Indiju da bi prisustvovala poslovnom sastanku.

Pre večere, Ivanka Tramp sastaće se sa najuticajnijim svetskim savetnicima i obratiće se prisutnima na Globalnom preduzetničkom samitu (GES) zajedno sa premijerom Modijem u Međunarodnom kongresnom centru Hajderabad (HICC).

Uobičajena dobrodošlica u palatu Falaknuma u ​​Hajderabadu uključuje vožnju kočijama u koje su upregnuti konji.

Gospođa Tramp će takođe posetiti bogatu palatu Falaknuma, veličanstvenu mešavinu italijanske i Tudor arhitekture. Tokom boravka, Trampova će posettii i stari grad i Charminar (sa 4 minareta), simbol Hajdarabada koji se nalazi samo 3 km od Palate Falaknuma.

Prethodni tekstGlobalni samit preduzetništva (GES): „Žene na prvom mestu, prosperitet za sve“
Sledeći tekstIndiaSoft 2018.

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime