Prvi Svetski kup za reprezentaciju Srbije u Nju Delhiju

Prvi veliki izazov u 2019. godini, reprezentaciju Srbije u streljaštvu očekuje u Nju Delhiju, gde se od 23. do 27. februara održava prvi Svetski kup u sezoni, najavio je Streljački savez Srbije (SSS).

Našu zemlju će predstavljati Andrea Arsović ( Partizan – vazdušna i MK puška trostav), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790 – vazdušna i MK puška trostav i vazdušna puška miks), Milenko Sebić (Crvena zvezda – vazdušna, MK puška trostav i miks vazdušna puška), Stevan Pletikosić ( „Čika Mata“ – MK puška trostav), Damir Mikec (Policajac – vazdušni pištolj), Dimitrije Grgić (Akademac – vazdušni pištolj i miks vazdušni pištolj) i Bobana Momčilović Veličković (Bor 030, vazdušni pištolj i miks vazdušni pištolj).

Uz strelce su šef stručnog štaba i selektor za pušku Dragan Donević i treneri Jasna Šekarić, Ivan Manojlović i Goran Mikec.

– Turnir u Nju Delhiju je prvo ovogodišnje takmičenje na kome će se deliti kvote za Olimpijske igre u Tokiju. U kalendaru za 2019. je još pet kvalifikacionih nadmetanja za Tokio – preostala tri Svetska kupa, Evropske igre u Minsku i Evropsko prvenstvo malokalibarskim oružjem u Bolonji. U Nju Delhiju će konkurencija biti izuzetno jaka. Dolazi krem svetskog streljaštva, svi „ciljaju“ mesto na Olimpijskim igrama. Neće biti lako, posebno zato što se dele samo po dve kvote po disciplini. Ipak, očekujem da se bar nekoliko naših strelaca domognu finala i borbe za kvote – rekao je šef stručnog štaba Dragan Donević.

Od standardnih reprezentativaca izostaju Zorana Arunović, koja olimpijsku vizu izborila osvajanjem srebra na Svetskom prvenstvu i više nije u konkurenciji za kvote, i Milutin Stefanović, koji je ne putuje zbog privatnih obaveza. Njih dvoje su se u potpunosti fokusirali na sledeći veliki izazov, do koga nije ostalo mnogo vremena

– Svetski kup u Nju Delhiju je za naše reprezentativce ujedno i uvertira za Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem, koje će u Osijeku biti održano od 16. do 25. marta – najavio je Donević.

Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem ove godine nije u kvalifikacionom ciklusu za Tokio, u Osijeku će na meti biti samo medalje.

(Danas)

Prethodni tekstIndija izoluje Pakistan
Sledeći tekstIndija na Sajmu turizma u Beogradu (foto)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime