Ripple ulaže do 50 miliona dolara u MoneyGram

Vodeća mreža za prenos novca MoneyGram je ušla u strateško partnerstvo sa kompanijom Ripple, navodi se u saopštenju za medije 17. juna.

Kao deo dvogodišnjeg sporazuma, dve firme će postati partneri u prekograničnim plaćanjima i deviznim poravnanjima sa digitalnim sredstvima. Kao deo sporazuma, MoneyGram će moći da povuče do 50 miliona dolara od Ripple-a u zamanu za kapital.

MoneyGram će, kako se navodi, koristiti Ripple-ov xRapid proizvod za likvidnost, koji omogućava da se novac šalje u jednoj valuti i odmah poravna u valuti odredišta. Koristeći Ripple-ov XRP token za takve transfere, xRapid može da reši takve transakcije brže nego sa fiat valutama ili drugim vodećim kriptovalutama. Predsednik i izvršni direktor MoneyGram-a, Aleks Holms, je naveo:

“Putem Ripple-ovog xRapid proizvoda, mi ćemo imati mogućnost da odmah podmirimo sredstva iz američkih dolara u valutu odredišta 24/7, što ima potencijal da iz korena promeni naše poslovanje i dramatično pojednostavi naše globalno upravljanje likvidnošću.”

Prema navodima sa veb stranice, MoneyGram je druga po veličini platna kompanija na svetu, koja posluje u preko 200 zemalja. Veliki deo poslovanja kompanije MoneyGram je na globalnom tržištu doznaka, čija je vrednost procenjena na 600 milijardi dolara.

U martu je indijska Federalna banka (IFB), komercijalna privatna banka, u partnerstvu sa Ripple-om koristila svoju mrežu za prekogranične doznake. Partnerstvo je bilo deo inicijative za primenu novih tehnologija u IFB-ovoj mreži doznaka, nakon što je pokrenula i dve platforme u UAE za plaćanje u Indiji.

Kompanija Ripple je ranije ovog meseca otvorila kancelariju u Brazilu sa ciljem širenja na Latinsku Ameriku. Luiz Antonio Sako će, kako se navodi, voditi novu kancelariju.

(rs.cointelegraph.com)

Prethodni tekstIndija će do 2050. prestići Kinu po broju stanovnika
Sledeći tekstPrimećena tela nestalih planinara na Himalajima

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime