Saudijske investicije u Indiji

Indijske veze sa Saudijskom Arabijom značajno su narasle u protekle dve decenije. Saudijska Arabija, u kojoj boravi 2,7 miliona indijskih iseljnika, četvrti je najveći trgovinski partner Indije, sa bileteralnom trgovinom vrednom 28 milijardi dolara.

Saudijska Arabija je, takođe, prioritetni izvor za indijske energetske potrebe, a u ukupnoj energetskoj potrošnji energenti iz Saudijske Arabije učestvuju sa 20 procenata.

„Indija koja je veliki potrošač nafte i Saudijska Arabija kao veliki proizvođač tog energenta nalaze se u očiglednoj sinergiji“, rekao je za al Jazeeru Manoj Joshi iz istraživačkog centra smeštenog u Nju Delhiju.

„Indijske korporacije, vešti menadžeri i radnici već imaju značajnu ulogu u Saudijskoj Arabiji. Saudijci, s druge strane, nadaju se da će imati značajnu ulogu u indijskom ekonomskom rastu tako što će postati investitori u Nacionalni investicioni i infrastrukturni fond. Investiranje u indijski nenaftni sektor, takođe je deo saudijske investicijske strategije“, dodao je.

(balkans.aljazeera.net)

Prethodni tekstMikec srebrom u Nju Delhiju izborio i učešće na OI 
Sledeći tekstPokvario se najbrži indijski voz

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime